Josee Lauwens Assist At Home Mechelen 2
03-03-2021

Achter de schermen bij Josée, consulente in kantoor Mechelen

Josée Lauwens werkt sinds 9 jaar bij Assist at Home Mechelen. Ze is doorgegroeid van huishoudhulp naar jobcoach en administratief bediende, tot consulente. Wij horen even bij haar wat ze leuk vindt aan haar job en wat ze allemaal doet om de poetshulpen zich thuis te laten voelen.

Hoe ben je bij Assist at Home terechtgekomen?

Ik werk ondertussen al 9 jaar bij Assist at Home. Mijn zus Kathleen was op dat moment consulente in het kantoor in Mechelen en ik ben als huishoudhulp van een concurrent overgekomen naar dit kantoor. Na een half jaar poetsen ben ik hier begonnen in het kleine strijkatelier, daarna ben ik jobcoach geworden en heb ik ook iets meer dan 3 jaar de administratie gedaan voor het kantoor. Ondertussen ben ik al 5 jaar consulente sinds de vorige dame weg ging. Alles is puur toeval in mijn loopbaan bij Assist at Home, maar ik ben er wel heel blij mee. Ik had nooit kunnen dromen dat ik dit kon doen na mijn secundair toen ik “gezinshulp” volgde en daarna toen ik zelf poetste met dienstencheques.

Ik wil ook mijn collega’s uit Limburg bedanken voor de opleiding en de steun. Jana en Estelle zijn ervaren consulentes die mij veel hebben geleerd. En nu zoek ik zelf veel uit en leer ik daar dan weer uit.

Hoe verloopt een week als consulente in het kantoor in Mechelen?

Eén van mijn grootste doelen is om de groep van klanten te doen groeien. Hiervoor ga ik flyeren in brievenbussen in de buurt en leg ik folders bij de lokale handelaars. Ik ben ook actief op social media, vooral op Facebook en promoot mijn kantoor ook daar. Even belangrijk of zelfs belangrijker is het om nieuwe huishoudhulpen te vinden en om de bestaande medewerkers tevreden te houden.

Als consulente heb ik ook veel administratieve taken. Die neem ik er met plezier bij. Ik ben tevreden dat ik het kantoor heb doen groeien de laatste jaren. We hebben nu 34 poetshulpen en 256 klanten. Ik heb nog altijd een tekort aan medewerkers voor mijn team, zelfs nu er wat oudere klanten zijn weggevallen of andere klanten even de diensten willen pauzeren door Corona.

Weetje over jezelf

Ik ben een grote dierenfan. Mijn kat en Pomeriaan-hondje zijn mijn alles. Ik ben single en zonder hen zou ik mij eenzaam voelen, zeker nu in Corona.

Huisdier Josee Lauwens

Wat vind je leuk aan je job?

Het is mijn passie om het kantoor te doen opbloeien, om acties te bedenken en om contact te hebben met de huishoudhulpen. We hebben een gesloten Facebookgroep en een heel levendige Whatsapp-groep waar we onderling veel contact hebben binnen het team. Wat ook leuk is: onze uitstraling naar buiten toe is ook heel positief en veel bekender dan toen ik hier begon. We worden gezien als een goed bedrijf en dat is volledig terecht.  

Waarom zouden poetshulpen bij Assist at Home moeten komen?

Bij ons zijn de poetshulpen geen nummer. We doen er alles aan zodat ze zich thuis voelen bij de klant en bij ons op kantoor. Weet dat je ook kan doorgroeien als die mogelijkheid er is. Kijk maar naar mij! Zoeken wij een nieuwe jobcoach, dan wordt het eerst aan de huishoudhulpen gevraagd of iemand van hen dat zien zitten.

Waarom zouden klanten bij Assist at Home Asse moeten komen?

Bij Assist at Home is de communicatie met de klanten heel belangrijk. Zeker nu met alle maatregelen en risico’s rond Corona geven wij veel informatie. We starten sowieso elke samenwerking met een intakegesprek, op dit moment is dat via de telefoon maar het staat op de agenda om iedereen te bezoeken als we weer nauwer contact mogen hebben. Wij hebben bij Assist at Home geen administratieve kosten en de klant is niet verplicht om poetsproducten aan te kopen. De 9 euro die je betaalt per uur, is ook gewoon 9 euro.

Meer blogs

Foto Nathalie Van Rompu
personeel

Achter de schermen bij directeur Nathalie Van Rompu

Nathalie werkt al 4 jaar voor Vebego België, waarvan 3.5 jaar als directeur van Assist at Home.
02-02-2021
3 min.
Portret Kelly
personeel

Achter de schermen bij Kelly, onze consulente in kantoor Asse

Kelly Paerewyck werkt sinds 1.5 jaar als consulente in het kantoor in Asse. Ze had tot dan toe vooral ervaring in de productsector, maar toch voelt ze zich thuis in de dienstensector. We horen even bij haar wat ze leuk vindt aan haar job, hoe de band is met haar huishoudhulpen en hoe zij omgaat met de klanten.
24-02-2021
6 min.
Assist At Home Consulente Messalina
personeel

Achter de schermen bij Messalina, onze consulente van kantoor Lokeren-Waasmunster-Lochristi

Messalina Diercks werkt al bijna 1 jaar als consulente in het kantoor van Lokeren. Haar vorige job was in de horeca, maar Messalina was meer administratief aangelegd. Wij horen even bij Messalina wat ze leuk vindt aan haar job en wat ze allemaal doet om de poetshulpen zich thuis te laten voelen.
31-03-2021
4 min.