Marijke
23-04-2021

Achter de schermen bij Marijke, administratief bediende in Asse

Marijke Lockkamper is al 7 jaar in dienst bij Assist at Home Asse. Ooit ging ze op zoek naar extra uren als huishoudhulp ondertussen is ze doorgegroeid tot administratief medewerkster van het kantoor. Ze kent de job van poetshulp en strijkster heel goed, en heeft heel veel respect voor haar collega's. We horen even bij haar wat ze leuk vindt aan haar job, hoe de band is met haar huishoudhulpen en hoe zij omgaat met de klanten.

Hoe ben je bij Assist at Home terechtgekomen?

Ik werk ondertussen al bijna 7 jaar bij Assist at Home. Daarvoor heb ik lang in een broodjeszaak in Groot-Bijgaarden gewerkt als verantwoordelijke. Ik deed de mis-en-place, ik waste en sneed het fruit en de groenten. Daarnaast gaf ik ook de bestellingen door. Van 9u tot 12u bereidden we de belegde broodjes, ikzelf maakte ook de vlees- en visschotels klaar voor bedrijfsvergaderingen. Dat vond ik heel fijn om te doen. Maar het was letterlijk lopendebandwerk en we hadden veel concurrentie in de buurt. Om als bedrijf overeind te blijven is het niet eenvoudig, daarom zocht ik extra uren voor de namiddag. Ik vond onmiddellijk werk als huishoudhulp bij Assist at Home, waarbij ik zelf mijn uurrooster mocht kiezen en dicht bij huis kon werken. De opstart ging snel, ik kon bij enkele klanten beginnen in de namiddag in de maand september. In december kreeg ik meteen de vraag om bijkomend op mijn uren ook strijkgerante te worden. Dit betekende: de was sorteren per soort en de hemden ontknopen, de transportlijst ingeven, … zodat alles naar het centrale strijkatelier in Zottegem kon gaan. Die combinatie van poetsen en strijkgerante heb ik 2 jaar gedaan. Ik ben uiteindelijk gestopt in de broodjeszaak en meer uren bij Assist at Home beginnen te werken. Zo kon ik 2 jaar geleden voltijds starten als administratief bediende en daarnaast strijk ik al een tijdje op zaterdag in ons eigen strijkatelier in Asse.

Mijn huidige job is iets wat ik nooit verwacht had vroeger, ik heb maar 5 jaar geleden met de computer leren werken en nu doe ik dat elke dag. Ik heb al veel bijgeleerd en veel zelf mogen doen sinds onze nieuwe consulente Kelly hier gekomen is. Dat vind ik heel tof, we zijn een geolied team en we verstaan elkaar goed. 

Weetje over jezelf

Ik ben heel sportief: ik fiets 90 km per week met een fiets met klikpedalen. Meestal is dat in de buurt, ik heb een tiental parcours waar ik de afstand van ken. Dan rij ik alleen en kies zelf mijn moment wanneer ik zin heb. Mijn man laat ik thuis, want hij heeft wat last van zijn benen.
Bij slecht weer fiets ik zelfs voor de televisie op de hometrainer. Dan kijk ik naar het veldrijden of de koers. Fietsen zorgt ervoor dat ik mij goed voel, het maakt mijn hoofd leeg. Enkel op vakantie fiets ik niet en ontdekken we de plaatselijke cultuur.
Buiten het fietsen, kook en eet ik heel graag. Echte Vlaamse kost waarvan ik de recepten op televisie heb gezien bijvoorbeeld van Jeroen Meus. Ik maak dat na, mijn man en zoon vinden dat wel leuk. Die liefde voor eten komt eigenlijk van mijn schoonmoeder, zij werkte in een restaurant en heeft mij dat doorgegeven.

 

Marijke Op Fiets

Hoe verloopt een week als administratief bediende in het kantoor in Asse?

Eén ding is zeker: de tijd gaat heel snel! En het einde van de maand is nog wat drukker door de loonafsluit. Ik heb heel wat verschillende taken: planningen controleren, inbellen in Sodexo als de huishoudhulp dat vergeten is, klanten telefoneren om afspraken te maken rond vervangingen of verlof, klasseren van de documenten en dienstencheques. Maar ook verjaardagkaartjes sturen naar de poetshulpen, dat vinden ze heel leuk en ik ook!

Sinds Corona moeten we wel iets anders werken: we zijn veel in contact met de klant om te zien of de huishoudhulp terug mag beginnen bij hen. En we moeten meer naar oplossingen zoeken dan voordien.

Wat vind je leuk aan je job?

Ik ben blij dat het niet altijd hetzelfde is, dat er veel variatie in mijn werk. Het is ook veel stabieler en fysiek minder zwaar dan mijn vorige job.  

Waarom zouden huishoudhulpen bij Assist at Home moeten komen?

Kelly en ik, maar ook de andere consulenten van Assist at Home, zijn heel begaan met de poetshulpen. Ik weet wat het is om huishoudhulp of strijkster te zijn, omdat ik het ook zelf gedaan heb. Ik heb heel veel respect voor onze medewerkers en hun job.  

Wil je ook bij Assist at Home werken? Kijk op www.werkenbijassist.be voor de openstaande vacatures

Waarom zouden klanten bij Assist at Home Asse moeten komen?

Wij hebben vanuit het kantoor veel contact met de klanten: communicatie is heel belangrijk. Wij zorgen voor een goede service en proberen de klanten altijd snel verder te helpen.

Meer blogs

Foto Nathalie Van Rompu
personeel

Achter de schermen bij directeur Nathalie Van Rompu

Nathalie werkt al 4 jaar voor Vebego België, waarvan 3.5 jaar als directeur van Assist at Home.
02-02-2021
3 min.
Portret Kelly
personeel

Achter de schermen bij Kelly, onze consulente in kantoor Asse

Kelly Paerewyck werkt sinds 1.5 jaar als consulente in het kantoor in Asse. Ze had tot dan toe vooral ervaring in de productsector, maar toch voelt ze zich thuis in de dienstensector. We horen even bij haar wat ze leuk vindt aan haar job, hoe de band is met haar huishoudhulpen en hoe zij omgaat met de klanten.
24-02-2021
6 min.
Josee Lauwens Assist At Home Mechelen 2
personeel

Achter de schermen bij Josée, consulente in kantoor Mechelen

Josée Lauwens werkt sinds 9 jaar bij Assist at Home Mechelen. Ze is doorgegroeid van huishoudhulp naar jobcoach en administratief bediende, tot consulente. Wij horen even bij haar wat ze leuk vindt aan haar job en wat ze allemaal doet om de poetshulpen zich thuis te laten voelen.
03-03-2021
3 min.