Assist At Home Consulente Messalina
31-03-2021

Achter de schermen bij Messalina, onze consulente van kantoor Lokeren-Waasmunster-Lochristi

Messalina Diercks werkt al bijna 1 jaar als consulente in het kantoor van Lokeren. Haar vorige job was in de horeca, maar Messalina was meer administratief aangelegd. Wij horen even bij Messalina wat ze leuk vindt aan haar job en wat ze allemaal doet om de poetshulpen zich thuis te laten voelen.

Hoe ben je bij Assist at Home terechtgekomen?

Mijn vorige job was in de horeca: mijn studentenjob bij McDonalds was een echte job geworden toen ik na een paar jaar begon als “eerste assistent store manager”. Ik was verantwoordelijk voor het team, de planning en een beetje administratie. Maar het was toch meer horeca dan ik in gedachten had. Ik zag mij dat niet verder doen... Ik heb handel gestudeerd en ik ben administratief aangelegd, ik wilde eerder hier in doorgroeien. De positieve verhalen over Assist at Home kwamen tot bij mij via enkele huishoudhulpen die ik persoonlijk ken. Toen de job van consulente vrij kwam, heb ik direct gesolliciteerd. Ondertussen ben ik bijna een jaar bij Assist at Home en ik heb het mij nog niet beklaagd. Ik ben nochtans begonnen in volle Corona, in de eerste lockdown.

Hoe verloopt een week als consulente in de regio Lokeren-Waasmunster-Lochristi?

Elke week is anders: de ene keer heb je veel ziektemeldingen, de andere keer heb je meer klanten aan de lijn voor informatie. Je weet nooit wat de dag gaat brengen. Maar dat maakt het boeiend!

Aan het begin heb ik een opleiding gekregen van de andere consulenten: de vorige consulente van Lokeren (Anja) die nu in de backoffice werkt, en Kelly die consulente is in Asse. Wat mij opviel, is dat de administratieve processen overal wel hetzelfde zijn, maar dat elke consulente en dus ook elk kantoor wel een beetje zijn eigen stijl heeft qua communicatie of hoe ze omgaan met de huishoudhulpen. Dus ik probeer ook mijn eigen stijl in te zetten voor mijn kantoren.

Wij hebben voor Lokeren en Waasmunster samen 43 huishoudhulpen, waarvan 1 mannelijke poetshulp. We zijn hier altijd op zoek naar meer medewerkers. Qua klanten zitten we ongeveer op 350. In Waasmunster zijn dit vooral oudere mensen die in een assistentiewoning wonen. In Lokeren bieden onze medewerkers hulp aan huis in jonge gezinnen en een aantal assistentiewoningen.  

Ik ben ook verantwoordelijk voor het strijkatelier van Oude Bareel. De planning is eenvoudiger dan bij de poets omdat alles vastligt en vanuit 1 locatie gebeurd. Rond de verlofperiodes of Corona-maatregelen moet er wel wat afgesproken worden. Af en toe ga ik ook daar op kantoor werken. Met het nieuwe kantoor zullen we meer ruimte hebben om vaker aanwezig te zijn. In het strijkatelier werken 4 strijkmedewerkers, waarvan 1 man die dat ook al een aantal jaar doet. We hebben 60 strijkklanten, er is nog ruimte in de planning om nieuwe klanten te verwelkomen.

Weetje over jezelf

Tijdens mijn studie handel heb ik stage gedaan in een Londens bedrijf dat spullen verzamelde voor het goede doel. We hebben daar een paar weken in een gastgezin verbleven, deden eigenlijk een soort van vrijwilligerswerk en dat was heel leuk. Daarnaast ga ik graag op vakantie en meestal naar Egypte. Daar ben ik toch al 3 keer geweest de voorbije jaren. Voor mij is dat een heel mooi land en iedereen is er vriendelijk. Het is er ook lekker warm en ideaal om te snorkelen.

Diploma

Wat vind je leuk aan je job?

Ik vind het fijn om met verschillende persoonlijkheden samen te werken, elke medewerker is anders. Met sommige huishoudhulpen heb ik op dat jaar toch al een mooie band opgebouwd en die zien mij als vertrouwenspersoon. Ze weten dat ze voor hun problemen bij mij een luisterend oor vinden.

De meeste poetshulpen van Waasmunster komen niet langs in het kantoor in Lokeren. Ik probeer daarom wel in de Whatsapp-groep een groepsgevoel te creëren en te communiceren over planningen, binnenbrengen van dienstencheques, Corona-maatregelen, geschenkjes, … Ook de nieuwe poetshulpen worden altijd welkom geheten als ze opstarten.

Waarom zouden huishoudhulpen bij Assist at Home moeten komen?

Ook hier kijken we naar de persoonlijke situatie: wat is er mogelijk qua uurrooster om dit te combineren met het privéleven. Ons poetshulpen zijn geen nummer! Vaak bel ik hen gewoon zonder reden, gewoon om eens te horen hoe het ermee gaat of wanneer iemand bijna uit ziekteverlof komt. Dat wordt zeker geapprecieerd

Waarom zouden klanten bij Assist at Home moeten komen?

Wij bekijken de specifieke situatie van de klant: wat is een gepast moment om poetshulp te laten komen, bijvoorbeeld op woensdag is dat met kleine kinderen wat lastiger. Maar ook de grootte van de woning of hoeveel gevoelige materialen hier aanwezig zijn. Dan sturen we een huishoudhulp met meer ervaring. We letten er ook op dat het klikt met de poetshulp: sommige klanten hebben liever iemand die wat rustiger en gereserveerder is, anderen hebben er niets op tegen dat er een praatje wordt gedaan.

Meer blogs

Foto Nathalie Van Rompu
personeel

Achter de schermen bij directeur Nathalie Van Rompu

Nathalie werkt al 4 jaar voor Vebego België, waarvan 3.5 jaar als directeur van Assist at Home.
02-02-2021
3 min.
Portret Kelly
personeel

Achter de schermen bij Kelly, onze consulente in kantoor Asse

Kelly Paerewyck werkt sinds 1.5 jaar als consulente in het kantoor in Asse. Ze had tot dan toe vooral ervaring in de productsector, maar toch voelt ze zich thuis in de dienstensector. We horen even bij haar wat ze leuk vindt aan haar job, hoe de band is met haar huishoudhulpen en hoe zij omgaat met de klanten.
24-02-2021
6 min.
Josee Lauwens Assist At Home Mechelen 2
personeel

Achter de schermen bij Josée, consulente in kantoor Mechelen

Josée Lauwens werkt sinds 9 jaar bij Assist at Home Mechelen. Ze is doorgegroeid van huishoudhulp naar jobcoach en administratief bediende, tot consulente. Wij horen even bij haar wat ze leuk vindt aan haar job en wat ze allemaal doet om de poetshulpen zich thuis te laten voelen.
03-03-2021
3 min.