Praktische vragen

Wat als je poetshulp ziek is? Wanneer word je verwittigd en heb je dan recht op vervanging? Hoe vaak mag je zelf "vakantie" nemen en de huishoudhulp afzeggen? Wat met schadegevallen?

Op deze en nog veel meer vragen krijg je hieronder een antwoord.

Vraag en antwoord

Vraag en antwoord
Moet ik extra kosten betalen aan Assist at Home?

Nee. Je hoeft enkel de prestaties te betalen van je poetshulp thuis of van de strijk als je die binnenbrengt op het strijkpunt.

De poetshulp van Assist at Home is ziek? Wat is de procedure?

De eerste klant van de dag wordt verwittigd door de poetshulp. De andere klanten van die dag of de dagen daarna, worden gecontacteerd door de consulent. Zij stelt vervanging voor.

Hoe vaak mag je zelf vakantie nemen en wanneer moet je dit doorgeven?

Als klant mag je maximaal 4 keer per jaar "vakantie" nemen en de poetshulp van Assist at Home weigeren. Voor een poetshulp die wekelijks komt, is dit dan 4 weken vakantie. Dit moet minstens 2 weken vooraf doorgegeven worden. Uitgezonderd in geval van overmacht, zoals ziekenhuisopnamen of overlijden.

Wat met schadegevallen?

Assist at Home is verzekerd voor materiële schade die door de poetshulp wordt aangebracht. Als klant moet je de consulente van je kantoor onmiddellijk op de hoogte brengen. Er is een vrijstelling van 250 euro (bedrag dd 01/01/2011) die niet door Assist at Home wordt vergoed. Als de schade groter is dan deze vrijstelling dan doet Assist at Home aangifte bij de verzekeringsmaatschappij. De terugbetaling gebeurt na goedkeuring van de verzekering. Hier wordt ook rekening gehouden met slijtage.

Hoe selecteert Assist at Home poetshulpen?

De referenties van vorige werkgevers worden gecheckt en er is de Assist Academy voor elke nieuwe medewerker. De nieuwe medewerker moet hieraan voldoen om het certificaat te behalen. Ook heeft 90% van de poetshulpen al poetservaring. De consulent komt ter plaatse langs voor een intake gesprek om te kunnen vaststellen welke huishoudhulp geschikt is voor het poetsen van de woning.

Hoeveel procent van de huishoudhulpen heeft al voorgaande ervaring?

90% van de huishoudhulpen heeft al poetservaring.

Wordt er ook een controle gedaan?

Assist neemt af en toe steekproeven bij de huishoudhulpen. Vraag je als klant zelf een controle aan, dan komt de consulente langs bij jou thuis terwijl de poetshulp aan het werk is.

Kan de consulente mij helpen bij het bestellen van dienstencheques?

Als je geen ervaring hebt met de prijs van een dienstencheque of hoe je die moet aanvragen, dan kan je deze overzichtspagina even bekijken. Lukt het dan nog niet, dan kan de consulente van jouw lokaal kantoor zeker helpen.

Kan ik mijn poetshulp meenemen als ik verhuis naar een assistentiewoning?

Wij maken ook schoon in een aantal assistentiewoningen, bijvoorbeeld: Sparrenhof in Stekene, Hof Ter Clipsen in Lokeren, Tuin van Myra in Sint-Niklaas. Wanneer je beslist om naar een seniorenwoning te gaan, dan kan je daar ook je eigen appartement laten onderhouden door een poetshulp van Assist at Home.